top of page
Adult Students

O&O PROJECTEN MML

Door: BramTaminiau

eerste klas: Welcome

MIJN SCHOOL PROJECT

beste mensen,
dit is het Technasium school project van Bram Taminiau. hier vertel ik jullie over al mijn Technasiumprojecten op het Metis Montessori Lyceum.
laat ik zeggen:'Geniet er maar van!!

eerste klas: About My Project

eerste klas!

periode 1


in de eerste klas hebben we veel leuke projecten gehad!


in de eerste periode heb ik met mijn O&O klas de opdracht gekregen om Biomimmicri (dingen die je maakt met inspiratie uit de natuur.) te gebruiken in ons project. ik zat in het groepje met Morris, Bink en Jack. we hebben het helemaal uitgewerkt en zijn eruit gekomen om een bijenkorf huis te maken.

eerst gingen we het bijenkorf huis uittekenen. dat was heel goed gelukt. we hadden namelijk het goed op schaal getekend en ook het heel mooi getekend. na het tekenen/uit schetsen hebben we gekeken welke materialen we konden gebruiken om het uit te tekenen.

periode 2

in de tweede periode hebben we meegedaan aan een Technasium wedstrijd. de wedstrijd heette de Eurekacup. mijn Eurekacup groep had de opdracht om een gevaarlijk steegje ongevaarlijk of veiliger te maken. ik zat in het groepje met Mads, Mara Lyn en Sofie. wij hadden het idee om een aquarium met lichtgevende algen in het looppad van het Oosterpark te doen! we hadden het heel goed uitgewerkt en het was allemaal heel erg mooi geworden. we moesten aan het einde van periode 2 een wedstrijd houden met de hele eerste klas van de school en met die wedstrijd hebben we een van de meeste stemmen gekregen van de ouders. voor de echte wedstrijd waar scholen uit heel Nederland aan mee doen moesten we een filmpje maken. het filmpje dat we hadden gemaakt was heel erg mooi geworden. in het filmpje hadden we namelijk alles wat we in het project hadden gedaan uitleggen. dat hadden we heel erg goed gedaan. en uiteraard mochten we door het goede filmpje door naar de finale! we moesten als laatste het logboek inleveren en opsturen naar de Eurekacup. de Eurekacup had ons toen feedback gegeven en dat hebben we heel erg goed meegenomen om het te verbeteren en te verwerken in het project. als laatste van de Eurekacup opdracht moesten we een gesprek houden met de opdrachtgevers. dus de politie. dat ging heel erg goed en was heel erg leuk.uiteindelijk waren wij met ons groepje tweede geworden en waren we heel blij.

periode 3

periode 3 was een beetje een rare periode. er was namelijk corona tijdens deze periode. we hadden een paar opdrachten gekregen bij O&O. we moesten namelijk een presentatie, een poster en een interview houden over bepaalde betawerelden. we moesten 15 proefjes doen. en we moesten als laatste opdracht een huis maken door middel van Sketchup of Tinkercat. alle opdrachten gingen heel goed en waren heel goed gelukt. bij de betawerelden opdracht werkte ik samen met Bink en dat ging heel erg goed. we hadden een mooie presentatie gemaakt. een mooie poster en een heel leuk interview. de 15 proefjes waren ook heel leuk alleen soms wel een beetje lastig. de Sketchup opdracht vond ik echt super leuk, omdat je een huis kon ontwerpen en dat heel erg goed was gelukt!

reflectie van 2020:

ik vond dit jaar een heel leuk jaar, omdat ik heel veel nieuwe dingen heb geleerd bij O&O. ik heb beter leren samenwerken, nieuwe woorden geleerd en ik heb geleerd om feedback goed te verwerken. het was natuurlijk wel een gek jaartje met corona en al maar het was toch wel een leuk jaartje!

dit was het verhaal van de eerste klas! tot volgend jaar!

eerste klas: Quote
biomimicry.jfif

BIJENKORF HUIS
PERIODE 1

↞↞↞voorbeeld

eerste klas: Image
algen.jpg

ALGEN FIETSPAD
PERIODE 2

↞↞↞Voorbeeld

eerste klas: Image
betawerelden.jpg

BETAWERELDEN PERIODE 3

eerste klas: Image

TWEEDE KLAS

De tweede klas.

in de tweede klas hebben we drie projecten gehad:

       -eyecatcher

-eureka

                              -verduurzaming opdracht


Laten we het nu even hebben over hoe ik het vond en hoe het ging.             

Ik vond het zelf een gek maar ook een leuk en leerzaam jaar bij O&O. het was natuurlijk Corona en daardoor hebben we ook 3 maanden lang online les gehad. Daardoor vond ik zelf de opdrachten lastig om te maken. Online hadden we namelijk niet veel gedaan als groepje en wisten we ook niet helemaal goed hoe en wat. Wel heb ik volgens mij een goede opdracht er toen uitgehaald.

nu over naar alle opdrachten van


Periode 1:

ik periode 1 kregen we een opdracht van het bedrijf:'Circlefied' we kregen het idee om via plastic gerecyclede platen een Eyecatcher te maken. ik zat in het groepje met:'Ali Ben, Hidde en Tobias' wij hadden het idee om als Eye catcher een zeemonster te maken van gerecycled plastic uit de oceaan. dat zeemonster wilde we in de grachten van Amsterdam plaatsen zodat mensen ook het verhaal erachter kunnen zien namelijk dat het plastic uit de oceaan komt. we hebben met z'n allen hard gewerd aan het project en dat houd in:'onderzoek, bouwen en presentatie.' het was een leuk project om in te gaan doordat we goed onze creativiteit erin konden verwerken en we met z'n vieren toen een goed project hebben neergezet. verder hadden we in het begin nog wel een beetje moeite met beginnen maar toen we eindelijk waren begonnen deden we het ook goed en hebben we er een goed ontwerp uitgehaald.

periode 2:

in deze periode kregen we als klas net als in de eerste een opdracht van Eurekacup. we kregen de keuze tussen de opdrachten:'drone maken voor onderzoek, een lijn maken waarbij je kan bellen zonder dat je afgeluisterd kan worden en iets maken waarmee je water tegenhoudt om overstromingen te voorkomen. met mijn groepje hebben wij gekozen voor de opdracht met de drone. dat leek ons het leukste. ik zat in het groepje met:'Julius, Tim en kick' het was een lastig project doordat we met corona thuis moesten blijven. daardoor konden we geen maquette maken en was de concentratie vaak niet al te best. verder vond ik het online werken aan dit project lastig en niet heel leuk. het was namelijk corona en daardoor kon je bijna als enige onderzoek doen en vooral online dingen doen en daardoor konden we dus ook niet een maquette maken wat het gelijk ook minder leuk maakt.

periode 3:

deze periode was een gekke periode. we zaten namelijk deze periode half thuis door corona maar ook half op school. ik zat in het groepje met:'Mara Lyn, Sara en Olav' we kregen de opdracht om een gebouw duurzamer te maken. we wilde eerst het Tropenmuseum duurzamer maken maar door corona kon dat jammer genoeg niet. toen hebben we de keuze genomen om mijn huis duurzamer te maken. we hadden het idee om zonnepanelen op het schuurdak te plaatsen. om het gasfornuis te vervangen voor een inductieplaat. om een waterton en warmwaterboiler te plaatsen en om groente in de tuin te verbouwen. in deze periode merkte ik dat wanneer Olav en ik thuis waren wij niet goed werkte en op school wel en dat gold ook voor Mara Lyn en Sara. verder hadden we toen we weer naar school gingen in het begin een beetje moeite gehad om op te starten. dat kwam, doordat we in het begin nog een beetje moesten wennen aan met de hele klas op school zijn. toen we eenmaal waren begonnen ging het wel goed. Mara Lyn en Sara gingen toen aan de presentatie en Olav en ik aan de maquette. eenmaal in het proces hadden we ook met z'n allen de pitch opgenomen en gingen Mara Lyn en Sara toen ze klaar waren met de presentatie Olav en mij helpen met de maquette. voor mijzelf heb ik wel een tip. namelijk wel de schaal goed erbij verwerken. dat hadden we in dit project namelijk niet gedaan. verder vond ik het een leuk project om aan te werken.

nu een reflectie over het hele jaar.:

ik vond dit jaar een gek jaar. we zaten de helft van het jaar ongeveer thuis door corona en konden daardoor minder goed werken aan sommige projecten. wel heb ik een leerzaam jaar gehad en dus veel nieuwe dingen geleerd! ik heb nu al weer veel zin in volgend jaar!

eerste klas: Contact
zeemonster.jfif

EYECATCHER
PERIODE 1
LEERJAAR 2

eerste klas: Image

DRONE BOVEN EN ONDER WATER
PERIODE 2
LEERJAAR 2

drone onder water_edited.jpg
eerste klas: Image
huis verduurzamen_edited.jpg

MIJN HUIS VERDUURZAMEN
PERIODE 3 
LEERJAAR 2

eerste klas: Image
bottom of page